نکات ضروری رزومه نویسی: درباره CV و Resume بیشتر بدانید
آیا رزومه و CV متفاوت اند؟
چه برنامه ای برای مهاجرت تحصیلی یا شغلی داشته باشید یا بخواهید در شرکت های معتبر داخلی مشغول به کار شوید، باید کمی بیشتر راجع به CV و رزومه نویسی بدانید. در این بخش یک سری نکات ضروری رزومه نویسی را برایتان مطرح می کنیم. اما در ابتدا باید ببینیم تفاوت میان رزومه و CV چیست.
در صورتی که بسیاری بر این باورند رزومه و CV یکی هستند، بین آنها تفاوت هایی وجود دارد. از جمله در هدف، محتوا، و طول آنها.
- رزومه معمولا در کانادا و امریکا بیشتر مورد استفاده است و به منظور درخواست کار یا application در شرکت های خصوصی به کار می رود. اما CV بیشتر برای مواد آکادمیک و علمی است. همچنین ممکن است برای درخواست کار در سازمان های بین المللی استفاده شود.
- رزومه بیشتر بر روی مهارت ها، تجربیات، و شایستگی های شغلی تمرکز می کند. اما CV هم مهارت های حرفه ای و هم تحصیلی و آکادمیک را پوشش می دهد.
- رزومه خلاصه تر است و معمولا نباید از دو صفحه فراتر رود. اما CV جزئیات بیشتری را شامل می شود و ممکن است چندین صفحه باشد تا بتواند تمامی تجربیات شغلی و تحصیلی فرد را در بر گیرد.
حالا که تفاوت این دو را دانستیم، به ذکر نکاتی مهم برای نگارش و تنظیم روزمه و CV می پردازیم.
نکات ضروری رزومه نویسی
- از فرمت صحیح استفاده کنید. از نگارش در هم ریخته بپرهیزید. فرمت های متفاوتی وجود دارند که بر اساس ترتیب زمانی، یا عملکردی و یا ترکیبی از این دو هستند. فرمتی را انتخاب کنید که برای هدف مورد نظرتان مهارت های شما را بهتر به چشم می آورد.
- از سبک نگارش حرفه ای و رسمی استفاده کنید.
- یک رزومه یا CV را برای همه جا نفرستید. بهتر است آن را به نسبت شغل، دانشگاه یا شرکتی که مایلید درخواست دهید تنظیم کنید.
- برای تاثیر بیشتر، دستاوردهای خود را بصورت نکته ای بنویسید و بهتر است هر مورد را با یک فعل کنشی آغاز کنید.
- دستاوردهای شما از موقعیت های شغلی شما مهم تر هستند. بنابراین، بجای نوشتن یک فهرست از موقعیت های شغلی گذشته تان، بر روی دستاوردهای تان در آن موقعیت خاص تمرکز کنید.
- کوتاه و خلاصه بنویسید. از نظر بصری طوری تنظیم کنید که خوانند خسته نشود. برای مثال هرکجا ممکن است از bullet point استفاده کنید.
- از آنجایی که این روزها هوش مصنوعی بسیاری از کارهای خسته کننده را انجام می دهد، در رزومه یا CV خود از keywordهای مرتبط و مناسب استفاده کنید. اکثر شرکت ها بجای بررسی تک تک رزومه ها از هوش مصنوعی کمک می گیرند تا تنها آنهایی را بررسی کنند که به موقعیت شغلی مورد نظر مرتبط است.
- حتما پیش از ارسال رزومه یا CV خود را دوباره بخوانید. خوب است از دوست یا همکاری بخواهید که آن را یک بار بخواند تا ایراداتی که از چشم شما افتاده است را به شما تذکر دهند.
- اکثر دانشگاه ها و شرکت ها، یک cover letter یا application letter نیز نیاز دارند. سعی کنید آن را نیز با حوصله بنویسید.
- صادقانه و دقیق بنویسید. از بزرگ نمایی های بی جا یا تعابیر اشتباه از دستاوردهای خود بپرهیزید.
نکته پایانی
به یاد داشته باشید که به هنگام apply، رزومه و CV شما نه تنها بیان گر مهارت ها، تجربیات و دستاوردهای شماست، بلکه پیامی پنهانی را راجع به شخصیت شما نیز در خود جای می دهد که بر اساس آن قضاوت می شوید. برای مثال، اگر رزومه خود را در بخش Notes گوشی موبایل خود نوشته اید، انتظار پاسخ نداشته باشید!
مطالب زیر نیز ممکن است مفید باشد:
انگلیسی برای مهاجرت : واژگان مهم برای اپلای که لازم است بدانید (۱)
واژگان پایه و مورد نیاز انگلیسی برای مصاحبه شغلی
Tag:Curriculum Vitae, CV, Resume, تنظیم رزومه, رزومه, رزومه نویسی