رقیه – دکترای مهندسی کامپیوتر – ۲۰۱۷ فرانسه
1. اول از همه اینکه خیلی از بچههای که هدف مهاجرت دارند درگیر این موضوع میشن که با چه امکانات مالی میتوانند به کشور مقصد بروند. متاسفانه بعضی از دانشجوهامون که برآورد هزینههای کامل نکرده بودند، مجبور شدن که از کشور مقصد برگردند. با معرفی اجمالی در مورد رشته تحصیلی، نام شهر و کشور مقصدتون چه توصیهای در این زمینه به بچههای ایران دارید؟
من به تازگی به کشور فرانسه و به پاریس اومدم راستش حقوق خودم که ۱۶۰۰ یورو هست برا زندگیمون کافیه به خصوص که کرایه خونه مون بالاست ۸۳۸ یورو من احساس میکنم با کمتر از این حقوق هم میشه زندگی کرد مثل با ماهی ۱۰۰۰ تا البته برای ورود به نظرم باید ۲۰۰۰ تا با خودشون بیارن تا ماه اول رو بگذرونن که خرجش به مراتب از ماههای دیگه بیشتره.
2. این روزها، تو اینترنت اطلاعات موثقی در مورد مهاجرت نمیتونیم پیدا کنیم. بعضی از بچهها با این دید تصمیم به رفتن میگیرند که کشور مقصدشون آرمان شهر هست و هیچ تصویری از مشکلات پیش رو ندارن. اگر بخواهید از خوبیها و بدیهای کشور مقصدتون به ما بگید و بچههای ایران رو راهنمایی کنید، چه مواردی را میتوانید بهشون گوش زد کنید؟
من صادقانه میتونم بگم در کشور و شهری که من هستم پاریس تمام کارهای اداری بسیار زمان بر هستش و این موضوع اصن خوب نیست مثلا برای دریافت بیمه درمانی یا برای درخواست کمک هزینه مسکن گاهی اوقات که مدارک گم میشه و بعد مدت طولانی پیدا میشه.
از خوبی هاش آب و هواشه که واقعا میشه توش زندگی کرد و سبک زندگی مردم که همه چیز را راحت و خوشحال مییبینن.
من قبل اینکه بیام شنیده بودم مردم فرانسه خیلی بد اخلاقن و با انگلیسی زبان ها خوب نیستن ولی من میتونم قطعا بگم اصلا اینطور نیست حداقل آدمایی که من بهشون برخورد کردم چه کارمندای بانک چه کارمندای بیمه.
ولی راجع به فرهنگشون اینکه زیاد با فرهنگ ما فرقی ندارن نمیتونیم بگیم خیلی اروپایین مثلا من زیاد دیدم بلیط اتوبوس و تراموا و مترو رو نمیزنن و یا مشروب میخورن و نعره میزنن و اینکه بسیار گدا دارن.
بستگی به آدمی داره که داره میاد چون من انتظار زیادی نداشتم اینجا بسیار برای من خوبه و من دوستش دارم این شهرو ولی برای یک سری دیگه ممکنه اصن خوب نباشه چون شهری ایده آل اصل نیست.
3. به نظرتون موقعیت اجتماعی ایرانیها در کشور مقصد چجوری هست؟ در کل رفتار مردم آن کشور با ایرانیها چطور هست؟
من برخورد خوبی دیدم ازشون به هیچ وجه با ایرانی ها بد نیستن و بعضی هاشون اینقد ایرانی اینجا اومده تا شما رو میبینن چند کلمه فارسی میگن که شما رو به خنده وا میداره به نظرم دوست دارن ایران رو.
4. اگر بتونید زمان رو به عقب برگردونید، آیا باز هم همین تصمیم را برای رفتن میگرفتید یا نه؟
بله صد در صد
5. خیلی از بچهها تافل امتحان میدن و میگن کاش آیتلتس امتحان میدادیم و یا بر عکس. شما با توجه به شرایط کشور مقصد چه امتحانی را به بچهها پیشنهاد میکنید؟
من جفت امتحان ها رو دادم ولی از اونجا که اینجا انگلسیشون زیاد خوب نیست هر دوتاش خوبه و هیچ فرقی نداره. تو دانشگاه که اصن مدرک ازتون نمیخوان گرچه من مدرک آیلتس رو همینجوری محض نشون دادن تواناییم دادم.
6. تو کشوری که در حال حاضر ساکن هستید، بچههای کدوم رشته شانس بیشتری برای پیدا کردن شغل بهتر دارند و یا اینکه در کشور مقصد شانس اقامت دائم هست یا نه؟ چون بعضی از بچهها رفتن و دکترا گرفتن و متاسفانه شانسی برای موندن در آن کشور پیدا نکردن. اگر بتونید توضیح کلی در این مورد هم بدید ممنون میشیم.
راستش من به اون مرحله هنوز نرسیدم ولی اگه فرانسه یاد بگیرید خیلی شانس موندن میره بالا به خصوص برای بچه های رشته کامپیوتر. اقامت اونجوری که استادم گفت بعد اتمام دکترا میتونیم تقاضا بدیم و بگیریم ولی من هنوز این کار رو انجام ندادم.
در کلام آخر به همه توصیه میکنم یه سفر هر چند کوتاه دوساله برای کارشناسی ارشد هم شده به خارج داشته باشن خیلی تو روحیه و دیدشون تاثیر میذاره.